Loading...

News

Op 21 december 2020 is de nieuwe Milieulijst 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Op de Milieulijst staan bedrijfsmiddelen en technieken die minder milieubelastend zijn. De milieubeschermende maatregelen uit deze lijst gaan vaak verder dan wat de wet voorschrijft.

Weiterlesen

De oude stofzuiger eruit en een nieuw ATEX veilig centraal stofzuigsysteem erin. Dat is de keuze die de Voergroep Zuid in Helmond heeft genomen. “We scherpen ieder jaar onze veiligheidseisen aan en zo’n oude stofzuiger kan echt niet meer”, aldus Hans van den Elsen, plantmanager.

Heel veel voedingsmiddelen, zoals suikers, zetmeel en bloem kunnen in bepaalde omstandigheden stofexplosiegevaarlijk...

Weiterlesen

Veel bedrijven zijn benieuwd hoe hun afgezogen stof zich gedraagt in onze sinterlamellen filterinstallaties. Daarom hebben wij besloten om op de eigen locatie in Purmerend een testinstallatie in te richten, bestaande uit een filterunit met ventilator en leidingwerk. Via een roterende sluis wordt het door de klant aangeleverde stofmonster gelijkmatig teruggevoerd naar het filter.

Weiterlesen

Een goede klant van ons had problemen met het transporteren van gemalen PVC. Dit ging oorspronkelijk met een cycloon die het maalgoed opving en verder transporteerde. Echter kon het buiten opgestelde, nageschakelde filter het fijnstof afkomstig van de cycloon niet goed verwerken. Er was sprake van condensvorming en de temperatuur van de lucht was aan de hoge kant.

 

Weiterlesen

In de filtertechnologie worden filter units het meest gebruikt bij de scheiding van deeltjes bij aspiratie en het afzuigen van objecten. Hoewel in de basis deze installaties vergelijkbaar zijn, verschillen ze echter hoofdzakelijk in de ontwerpen, kenmerken en werkingslimieten van de gebruikte filterelementen.

Weiterlesen

Door gericht bij de bron explosiegevaarlijke dampen af te zuigen kan je bereiken dat je van een gaszone naar een niet gezoneerd gebied over kan gaan. Dit biedt grote voordelen. Je verhoogt de veiligheid en verbetert de werkomstandigheden van het personeel en je hoeft geen dure explosieveilige apparatuur aan te schaffen. In dit artikel leggen we uit aan welke voorwaarden zo’n dampafzuiging moet...

Weiterlesen

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Herding filtertechniek is opgericht. Ontstaan uit de ter ziele gegane Kiekensfabriek in Amsterdam is Herding in Nederland al weer anderhalf decennium springlevend!

Weiterlesen

Herding has started a collaboration with Additive Industries, one of the most innovative OEM’s in today’s Additive Manufacturing landscape.

Weiterlesen

Herding heeft voor RPC Bebo Deventer een ontstoffingsinstallatie voor maalmolens gebouwd.

Weiterlesen

Herding levert sinds kort ook gebruikte sinterlamellenfilters.

Weiterlesen

Stel je koopt een filterinstallatie. En omdat veiligheid hoog bij je in het vaandel staat heb je een explosie beveiligde ATEX installatie gekocht. Compleet met certificaat. Misschien denk je dan dat je dan al klaar bent. Maar dat is niet zo. Rondom zo’n installatie zijn nog veel meer zaken die je aan moet pakken om een echt ATEX veilige installatie te hebben.

Weiterlesen