Loading...

Nieuws

In de filtertechnologie worden filter units het meest gebruikt bij de scheiding van deeltjes bij aspiratie en het afzuigen van objecten. Hoewel in de basis deze installaties vergelijkbaar zijn, verschillen ze echter hoofdzakelijk in de ontwerpen, kenmerken en werkingslimieten van de gebruikte filterelementen.

Lees meer

Door gericht bij de bron explosiegevaarlijke dampen af te zuigen kan je bereiken dat je van een gaszone naar een niet gezoneerd gebied over kan gaan. Dit biedt grote voordelen. Je verhoogt de veiligheid en verbetert de werkomstandigheden van het personeel en je hoeft geen dure explosieveilige apparatuur aan te schaffen. In dit artikel leggen we uit aan welke voorwaarden zo’n dampafzuiging moet...

Lees meer

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Herding filtertechniek is opgericht. Ontstaan uit de ter ziele gegane Kiekensfabriek in Amsterdam is Herding in Nederland al weer anderhalf decennium springlevend!

Lees meer

Herding is een samenwerkingsverband aangegaan met Additive Industries, een van de meest innovatieve OEM’s in het huidige Additive Manufacturing landschap.

Lees meer

Herding heeft voor RPC Bebo Deventer een ontstoffingsinstallatie voor maalmolens gebouwd.

Lees meer

Herding levert sinds kort ook gebruikte sinterlamellenfilters.

Lees meer

Stel je koopt een filterinstallatie. En omdat veiligheid hoog bij je in het vaandel staat heb je een explosie beveiligde ATEX installatie gekocht. Compleet met certificaat. Misschien denk je dan dat je dan al klaar bent. Maar dat is niet zo. Rondom zo’n installatie zijn nog veel meer zaken die je aan moet pakken om een echt ATEX veilige installatie te hebben.

Lees meer