Loading...

15 Jaar Herding Filtertechniek in Nederland

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Herding filtertechniek is opgericht. Ontstaan uit de ter ziele gegane Kiekensfabriek in Amsterdam is Herding in Nederland al weer anderhalf decennium springlevend!

“In die 15 jaar is er veel gebeurd’, zegt de directeur van Herding in Nederland, Paul van Kempen. Bedrijven komen en bedrijven gaan. Worden opgesplitst of gaan over naar andere eigenaren. Maar Herding in Nederland blijft een stabiele factor. Dat komt onder andere omdat de Herding vestiging een onderdeel is van een Duits familiebedrijf. En net als bij Nederlandse familiebedrijven is ook Herding gericht op het leveren van hoogwaardige producten en vooral op continuïteit.
Het streven naar continuïteit zien we ook in het hele lage personeelsverloop. Een groot deel van ons team was er al in het allereerste begin bij. Wij zeggen ook tegen nieuwe medewerkers dat we alleen met elkaar in zee gaan als we beiden de intentie hebben om langdurig met elkaar te werken.
We zien dat vooral klanten het erg prettig vinden om steeds met dezelfde contactpersonen te maken te hebben. Klanten willen dat de mensen waar ze zaken mee doen hun ook werkelijk kennen. Wij proberen dan ook een goed werkgever voor onze medewerkers te zijn.
We zien ook dat steeds meer nieuwe markten zich aandienen. Markten en producten waar vijftien jaar geleden nog niemand van gehoord had. Zo werken we nu bijvoorbeeld intensief samen met een producent van 3D metaalprinters. In deze machines wordt laag voor laag een nieuw complex metalen product gemaakt. En bij dit proces komt stof vrij dat dan weer door een Herding filterinstallatie wordt afgevangen.
Ook bouwen we inmiddels filterinstallaties voor het metaalcoaten van kunststof onderdelen. Hierbij blijft het stof dat we uitfilteren zich gedragen als een kleverige pasta. Onze filterinstallaties hebben daarom een ingebouwde kalkinjectiesysteem om hiermee het stof te neutraliseren.
Maar ook in de wat meer “oudere industrieën”, zoals in de metaal en in de kunststofwereld blijven we actief. Zo hebben we vorig jaar met een centrale ontstoffingsinstallatie bij een kunststofproducent de gehele productielijn stofvrij gekregen.
Ook zien we bijvoorbeeld in de zaadveredeling en voedingsmiddelenindustrie dat ATEX een steeds belangrijker thema wordt. Zo leveren wij voor deze industrieën steeds meer installaties die volgens deze richtlijnen gebouwd zijn. Daar waar 15 jaar geleden de meeste installaties nog redelijk standaard waren, zien we nu dat de meeste installaties uitgebreide beveiligingen hebben.
Ondanks alle veranderingen blijft de vraag naar kwalitatief hoogwaardige en robuuste installaties hoog. Wij denken dan ook dat er altijd vraag zal blijven naar onze installaties en naar service die wij leveren. Het blijft voor ons dan ook een hoofdtaak om aan deze vraag te voldoen.