Loading...

Testinstallatie bij Herding Filtertechniek

Veel bedrijven zijn benieuwd hoe hun afgezogen stof zich gedraagt in onze sinterlamellen filterinstallaties. Daarom hebben wij besloten om op de eigen locatie in Purmerend een testinstallatie in te richten, bestaande uit een filterunit met ventilator en leidingwerk. Via een roterende sluis wordt het door de klant aangeleverde stofmonster gelijkmatig teruggevoerd naar het filter.

Omdat we het stof in een kringloop transporteren zijn wij in staat om met deze installatie gedurende lange tijd het filtratieproces van het stof te onderzoeken. Met deze duurtesten kunnen wij een goede inschatting maken van de toelaatbare filterbelasting en het te verwachten drukverschil over het filterelement.

Recentelijk hebben we een proef gedaan met het afzuigen van waspoeder waarbij de resultaten voor onze klant dusdanig goed waren, dat men tot aanschaf van een Herding filterinstallatie is overgegaan.  Mogelijk is dit ook iets voor u om in overweging te nemen. Neem contact met ons op om af te stemmen hoe wij u hierin kunnen ondersteunen.