Loading...

Het bedrijf

Walter Herding heeft het bedrijf in April 1977 opgericht. Vanaf het begin af aan heeft het bedrijf filterinstallaties gebouwd. Het bedrijf, dat altijd gevestigd is geweest in Amberg in Duitsland, groeide in 1982 uit z'n jas en is toen naar een grotere vestiging op het industrieterrein Amberg-Noord verhuisd. Sinds die tijd is het bedrijf stap voor stap verder uitgebreid.

Herding internationaal

Het ondertekenen van de licentieverklaring met Eurotec/Nittetsu Mining in Japan was de eerste stap op de weg van wereldwijde expansie. De eerste buitenlandse vestiging kwam in 1988 in Zwitserland en de eerste Herding productie buiten Duitsland werd in 1991 in Tsjechië opgezet. Herding heeft nu acht onafhankelijke buitenlandse vestigingen en vennootschappen in negen landen.

Producten

Het succesverhaal van de onderneming begint met de uitvinding en patentaanvraag van: „de techniek van de oppervlaktefiltratie op een star filtermateriaal“ in 1980. Het jaar daarop worden de eerste filterelementen al seriematig geproduceerd. Het duurt dan echter nog 5 jaar voordat het eerste HSL element op de markt komt.

Volgende mijlpalen zijn de introductie van het Herding® DELTA filter in 1997 en het Herding® DELTA² filter in 2003, de ontwikkeling van de Herding® ALPHA filters voor hoge temperaturen tot 350/450°C in 2000 en het Herding® Sinterlamellenfilter HSL-C voor temperaturen tot 100°C in 2008.

Markten

In het begin werden de Herding® filters voornamelijk  toegepast in de bergbouw en steenbewerking.  Maar door de steeds maar steigende performance van de modellen HSL, Herding DELTA en Herding DELTA² werden nieuwe markten opengebroken. Nu vinden we onze installaties in de meest uiteenlopende industrietakken. Van de grondstoffen industrie tot aan de levensmiddelen, pharma en in de duurzame energiewinning.