Loading...

Stofzuiger

De stofzuiger bestaat onder andere uit een Herding® filterinstallatie uitgevoerd met sinterlamellen filterelementen of een Multi-tube doekenfilter. Hierdoor wordt de hoogste afscheidingsgraad verkregen. Het stoffilter is vervaardigd van dikwandige staalplaat en uitgevoerd met verstevigingen om de hoge onderdruk te weerstaan. Het heeft een perslucht reinigingsysteem om de filterelementen automatisch te reinigen. Het afgevangen stof wordt via een trechter geleid naar een big-bag of container.

De benodigde onderdruk in het centraal stofzuigsysteem, in sommige installaties tot bijna 50.000 Pa, wordt gecreëerd door een blower of zijkanaalverdichter.

Als in een centraal stofzuigsysteem grote delen, zoals betonstukken, glasscherven en zelfs werkhandschoenen mee opgezogen worden, plaatsen we voor de stofzuiger een voorafscheider. Hier worden de grote delen afgescheiden voordat ze in de stofzuiger komen.

Afhankelijk van de complexiteit van het centraal stofzuigsysteem wordt de besturingskast uitgevoerd met een PLC besturing en frequentieregelaar.

Voordelen

  • Een centraal stofzuigsysteem zorgt ervoor dat er altijd voldoende stofafzuiging per afzuigpunt is
  • Een robuuste Herding stofzuig installatie is gebouwd voor jarenlang gebruik bij minimaal onderhoud
  • Het (schadelijke) fijnstof wordt afgezogen naar een centraal punt en verdwijnt dus uit de afdelingen